Snore til stoleflet

(6 produkter)

 

Papirsnor til stoleflet findes i forskelligere udgaver, og hos Balderus kan du købe alt, hvad du skal bruge for at kunne give dine stole et nyt liv. I vores sortiment nedenfor kan du både finde søgræssnor, flagline, krydsflettet hampsnor og papirsnore.

Sortér efter:

Snor til stoleflet

Stole med flettet sæde har været brugt i mindst 200 år. Det er et gammelt håndværk, hvor det i begyndelsen var snore af halm, også kaldet halmsimer, som blev brugt til at flette stolesædet med. Senere blev halmsimerne udskiftet med snore af søgræs. Søgræs har et større farvespil end halm, men giver stolen et rustikt udseende ligesom halmsnor. Under 2. verdenskrig blev det dog vanskeligt at få fat på søgræs. Derfor blev der eksperimenteret med at lave snore af papir. Papirsnor viste sig at være et fremragende materiale, som giver et ensartet flet og stadig bruges i dag. Danish papercord, som det også kaldes er kendt for sin høje kvalitet Det er stærkt, holdbart og behageligt at sidde på. Indenfor møbeldesign er det udbredt at bruge Danish Papercord og det fås i flere tykkelser og farver.

Papirsnor kommer i flere forskellige udgaver: tyndsnoret, tyksnoret og usnøret papirsnor, alt efter hvilket udtryk man ønsker til sine stole. Selvom papirsnor hurtigt fik stor popularitet under 2. verdenskrig, så bliver snor af søgræs stadig brugt i dag i stoleflet. Derudover kan man også få hampsnor, der bruges som et alternativ til nogle typer af planflet. Alt efter hvilken type snor du vælger at bruge til dine stole kan du få det udseende du ønsker. Usnøret snor giver et stilrent og raffineret udtryk og bliver fx brugt til H.J Wegners Y-stol. Hvorimod den tykkere snørede snor giver stolen et mere robust og rustikt udseende.

Hvis du er i tvivl om hvilken type snor som passer til dine stole vil vi hellere end gerne rådgive dig, så vi finder den rette snor til dine stole.

 

Bredt udvalg af snore til stoleflet

Vi har en webshop, hvor du kan købe alt det du skal bruge for selv at give dine stole nyt liv; gjorde, sjener, reservedele mm. Derudover har vi et bredt udvalg af snor til stoleflet. I vores sortiment finder du både søgræssnor, krydsflettet hampsnor, flagline og papirsnore. Hvis du har spørgsmål til valg af materiale må du endelig kontakte os.

Hos Balderus er vi specialister i at flette nye sæder på klassiske designstole. Vores møbelsnedkere behersker de klassiske fletteteknikker, som stolene er skabt med. Trænger dine stole til nyt liv? Så kan vi sagtens hjælpe dig. Vi arbejder ikke kun med stoleflet, men kan restaurere dine designstole fra top til tå. Har du mod på selv at give dig i kast med at restaurere dine stole vil vi gerne rådgive dig i valg af materiale.