Specialister
i stoleflet

Stoleflet

HOS BALDERUS ER VI SPECIALISTER I AT FLETTE NYE SÆDER PÅ KLASSISKE DESIGNSTOLE

Hos Balderus er vi specialister i at flette nye sæder på klassiske designstole. Vores specialuddannede møbelsnedkere er dedikerede til at arbejde med eksklusive og elegante stole af høj kvalitet, og de behersker de klassiske flette-teknikker, som stolene er skabt med:

  • Smukt kuvertflet med specialfremstillet papirsnor
  • Flot og markant planflet
  • Elegant, fransk flet – enten som maskinflet eller flettet i hånden
  • Flet med gjorde i hør eller bomuld
  • Specialflet med iøjnefaldende effekter i f.eks. flagline eller søgræs 

Hos Balderus går godt håndværk og faglig stolthed hånd i hånd. Vi sætter en ære i at levere til den aftalte tid og i den bedste kvalitet.

Klassiske designmøbler med flet


Verdensberømte danske møbelarkitekter som Finn Juhl, Kaare Klint, Hans J. Wegner og Børge Mogensen benyttede bl.a. materialer som papirsnor til deres designstole. Papirsnorens egenskaber er fremragende, og fletværket fremhæver stolens unikke design. Hos Balderus mestrer vi de forskellige flette-teknikker, og vi har mange års erfaring med at flette nye sæder til disse gamle klassikere. Smukt, stramt og holdbart.

Kuvertflet

Kuvertflet ses på to af de særdeles populære stoleklassikere fra 40’erne: Børge Mogensens solide folkestol, J 39 med den rustikke, tyksnørede papirsnor og H. J. Wegners lette Y-stol, flettet med den finere usnørede snor. På Balderus værkstedet har vi flettet nye sæder til både disse og mange andre af de klassiske designstole.

LÆS MERE OM STOLEFLET >>

Planflet

Møbelarkitekten N.O. Møller benyttede også flet, og han blev især kendt for stolen No 75, som var med planflet i vævet mønster.

LÆS MERE OM PLANFLET >>

Fransk flet

Fransk flet er et let og elegant flet, som findes i to varianter. Det håndflettede, som flettes direkte på stolen, og maskinflet, som købes i metermål. I dag anvendes fransk flet til en lang række populære stole, og hos Balderus har vi mange års erfaring med både håndflet og maskinflet.

LÆS MERE OM FRANSK FLET >>

 

Gjorde

Mange kendte stoleklassikere er designet med sæde og ryg i gjorde. Blandt andre Morten Gøttlers Cuba-stol, Alvar Aaltos Model 45 og Bruno Mathssons Pernilla.

Hos Balderus har vi stor erfaring med udskiftning af gjorde, og vi kan også friske stolen op med gjorde i en ny farve.

LÆS MERE OM GJORDE >>

Specialflet

En af de mest kendte stole med specialflet er nok Hans J. Wegners flaglinestol (PP225), hvor man har anvendt netop – flagline.

Der findes imidlertid mange andre typer specialflet. Typiske danske flettematerialer førhen var fx søgræs eller halmsimer. Hos Balderus mestrer vi specialflet i forskellige materialer.

LÆS MERE OM SPECIALFLET >>

Gør det selv / shop

Til dig, der selv har mod på at prøve at flette, har Balderus oprettet en shop, hvor du kan købe det, du skal bruge for at gøre det selv. Vi har papirsnor, gjorde, sjener og reservedele.

GÅ TIL SHOP >>

Har du brug for hjælp?

Kontakt os


Ring på 86 91 43 31

SEND BESKED

Få et tilbud

Stoleflet

RING, SKRIV ELLER KIG FORBI

Du er meget velkommen til at sende os en mail for et tilbud på reparation. Udfyld alle informationer i formularen, da vi på den måde har nemmere ved at præcisere dit tilbud.

Dit navn (skal udfyldes)
Dit telefonnummer (skal udfyldes)
Stolemodel (Giv os gerne stolemodellen, hvis du kender den)
Din besked
Send gerne et billede med af stolen (maks. filstørrelse 1MB)