Dry / Regatta

EN STOL MED FLETTET SÆDE FRA TRIP TRAP

I 1990’erne tegnede Hans Thyge Raunkjær Regatta-stolen for Trip Trap. Stolen var i Trip Traps kollektion i nogle år, før den gik ud af produktion. Selve designet er lyst og let, og derfor skulle fletsædet på stolen også være delvist gennemsigtigt.

Hos Balderus Stoleflet var vi med til at flette sædet på stolen, før den blev lanceret. Derfor er det også ekstra skægt at få nogle Regatta stole til reparation. Denne gang kommer stolene hele vejen fra Budapest, hvor deres ejer bor. Vi har flettet nye sæder på stolene og sendt dem hjem til ejeren igen.

I dag er Regatta en serie af udendørsmøbler fra Trip Trap, mens den gamle Regatta-stol i dag bliver produceret under det mere internationalt klingende navn Dry. Trip Trap har ligeledes selv skiftet navn til Skagerak Denmark, og Dry-stolen fremstilles nu på Bernstorffminde Møbelfabrik, som Balderus Stoleflet har et godt samarbejde med.

Dry/ Regatta by Hans Thyge & Co

Hans Thyge Raunkjær er den administrerende direktør for designbureauet Hans Thyge & Co, hvor der sidder et helt hold af dygtige designere, som blandt andet tegner møbler for store virksomheder – eksempelvis Skagerak Denmark.

Ud over Dry-stolen og Regatta-serien, har Hans Thyge & Co også tegnet Ocean- og Nordic-serierne af havemøbler for Skagerak Denmark. Alle tre serier er tegnet med træ som det bærende element – hvilket også er kendetegnende for produkterne fra Skagerak Denmark.

Bernstorffminde Møbelfabrik, som fremstiller Dry stolen, er måske bedre kendt for at producere Kaare Klints genkendelige kirkestol – en stol, som vi også ofte møder her på værkstedet, da den ligeledes er fremstillet med flettede sæder.

Hos Balderus går godt håndværk og faglig stolthed hånd i hånd. Vi sætter en ære i at levere til den aftalte tid og i den bedste kvalitet.