Schener og peddigrør

(15 produkter)

 

Hos Balderus har vi et stort udvalg af Schener og peddigrør i høj kvalitet. Schener findes i forskellige typer som f.eks. fletteschener, vikkelschener og scheneflet, og du kan vælge lige den type, farve og fletteteknik, som passer bedst til dine møbler. Peddigrør kan du bruge til fletning af kurve, møbler, boligtilbehør og stolesæder. Peddigrør er et meget stærkt og holdbart materiale. Ekstra sætning som henviser til at kigge på produkterne.

Sortér efter:

Peddigrør i høj kvalitet

Peddigrør er stængelkernen fra en klatrende spanskrørspalme, Calamus Rotang, fra Asien. Den klatrende spanskrørspalme har lange fleksible ranker og kan blive helt op til 160 meter lange og have en diameter på op til 3,5 cm. Med sine kraftige torne griber planten fat i de træer, den klatrer op ad. Peddigrør er verdens næst hurtigst voksende materiale til møbelfremstilling, da det regenererer i løbet af 5 til 7 år.

Peddigrør bruges blandt andet til fletning af kurve, møbler, boligtilbehør samt stolesæder. Peddigrør er et stærkt, bøjeligt og yderst holdbart materiale som er særlig egnet til møbelproduktion, da det er næsten uopslideligt og kan holde i generationer.

Vores peddigrør er i høj kvalitet og fås i forskellige størrelser og varianter: 1,5 mm, 2,5 mm, 4 mm og 5 mm, runde og koniske. Koniske peddigrør i 4 mm bruges på stole fra kongeserien af Rud Thygesen og Johnny Sørensen eller Plexus af Illum Wikkelsøe. Hvorimod koniske peddigrør i 5 mm bruges til stole fra Thonet, Marcel Breuer Frisvinger, Café stole og Wienerstole.

De runde peddigrør i 2,5 mm og 4,0 mm bruges bl.a. til Poul Kjærholms PK22. Den i 2,5 mm bruges til at væve og 4,0 mm bruges til stager og afslutning i top og bund. 1,5 mm runde peddigrør bruges fx til mindre beviklinger og kurve.

Hvis du er i tvivl om hvilken størrelse peddigrør du skal bruge, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi rådgiver dig gerne om, hvilke produkter du kan bruge til at restaurere dine møbler.

 

Stort udvalg af schener

Balderus har et bredt udvalg af schener i høj kvalitet. Vi har fletteschener (også kaldet fletterør), vikkelschener samt scheneflet, som er schener flettet på maskine. Fletteschener bruges ofte til franskflet på de såkaldte Wienerstole og Barberstole. Derudover bruges de generelt til mange antikke stole hvor der skal flettes i hånden. Vores fletteschener fås i to forskellige størrelser, 2mm og 2,5 mm.

Vores vikkelschener får du i 4 forskellige størrelser: 3 mm, 4 mm, 5 mm og 6 mm. Vikkelschener bruges til Wegners foldestol, Børge Mogensens medestole BM61 og BM62, Ole Wanschers OW149 Colonialchair mm.

Vi har et bredt udvalg af forskellige scheneflet med forskellige fletteteknikker. Hos os kan du fx finde flere produkter af åbent scheneflet, fransk flet samt lukket scheneflet. Vælg den farve og fletteteknik som passer bedst til dine møbler. Er du i tvivl? Så tøv ikke med at kontakte os – Vi rådgiver gerne om hvilke produkter der kunne passe til dit restaureringsprojekt.